• referendos cat escocia

  Per qué els catalans admirem els escocessos

  Martin Woollacott assenyala que durant molt temps el Regne Unit era , l’Estat multinacional de més èxit a Europa . Això és en gran part perquè l’orgull nacional escocès , no només s’ha permès, sinó que s’ha fomentat ; John Buchan no va ser l’únic a veure el nacionalisme escocès com perfectament compatible amb el patriotisme britànic . TM Vaig esdevenir assenyala en el seu recent llibre sobre la diàspora escocesa que els escocesos eren entusiastes i imperialistes reeixits . Els kilted van ser les tropes d’elit de l’ imperi, àmpliament admirat i imitat . Fora l’exèrcit, la contribució dels escocesos en el desenvolupament de les institucions britàniques i xarxes de comerç era enorme i plenament reconeguda . Per la seva banda, els escocesos van treure partida de la participació en el projecte imperial .
  Més a prop de casa , les minories es poden sentir menys integrats dins de l’estat més gran, i observen amb admiració i enveja les seleccions del futbol i rugbi nacional escocès i gal·lès .

  Els escocessos mostren actituds similars amb l’Orquestra Simfònica de la BBC d’Escòcia i l’Orquestra Nacional de la BBC de Gal · les . El nacionalisme escocès sempre ha estat reconegut i fins i tot fomentat al Regne Unit a través de molts mecanismes institucionals d’aquest tipus. Pensem també en la connexió tradicional de la família real amb Balmoral , on durant prop de dos segles , han simbolitzat la integració del britànic amb l’orgull nacional escocès . Potser , per tant , la iniciativa política actual a Escòcia es descriu amb més precisió com separatisme . Cal distingir les actituds actuals de la SNP del nacionalisme orgullós dels escocesos com Buchan i els seus descendents culturals amb els que sempre hem estat familiars .
  Professor Lesley Milroy
  Deddington , Oxfordshire

   

Leave a reply.