• raj

  “Jo no vull una Catalunya empobrida, fora de la UE, l’euro o de l’ONU. ” (Rajoy)

  Sessió de control del Congrés del 19 de març , previ al «NO definitiu»  del 8 d’abril a la facultat de convocar referendos per part de Catalunya.

   

  El president del Govern, Mariano Rajoy, va dir:  «Yo no quiero una Cataluña empobrecida, ni una Cataluña fuera de la UE y del Euro, ni de la ONU» com a conseqüència del procés sobiranista, mentre que la Generalitat va avisar el PP i el PSOE que si rebutjaven la consulta al Congrés negarien “la veu del poble” català.

   

  Rajoy va respondre en la sessió de control del Congrés a una pregunta del diputat d’ERC Alfred Bosch, en la qual el dirigent independentista li va demanar que expliqués els motius pels quals pretenia impedir un referèndum a Catalunya el pròxim 9 de novembre i li va advertir que aquesta actitud podia provocar “un accident”. El president del Govern va recalcar que “sense llei, no hi ha democràcia” i que la consulta sobiranista era un “semàfor en vermell” perquè suposava situar-se per sobre de la Constitució espanyola.

  “Jo no vull una Catalunya empobrida, que és on ens portaria el que alguns pretenen”, va dir Rajoy, que va incidir que Catalunya quedaria fora de la UE, l’euro o de l’ONU. “Ningú s’ho mereix, ni tan sols vostè, senyor Bosch”, va assenyalar el president, dirigint-se al parlamentari d’Esquerra. La negativa del PP -i també del PSOE i UPyD- al referèndum es posarà en relleu el pròxim 8 d’abril al Congrés dels Diputats, quan es debatran les tres propostes presentades pel Parlament, els partits nacionalistes catalans i 22 diputats d’aquestes mateixes formacions sol·licitant la transferència a la Generalitat de la competència per celebrar la consulta sobiranista.

Leave a reply.