• spain info turespaña

  Spain.info

  El domini catalonia.info no és institucional i, malgrat la similitud del nom del domini,  no té relació  amb cap institució com la pot tenir  spain.info.

  Breu referència al portal spain.info:

  Al juliol de 2003 l’administració espanyola va posar en marxa Spain.info , el portal de turisme espanyol . El responsable era Jorge Rubio ( ara a la OTE de Chicago ) . Per fer-ho , l’administració va convocar un concurs públic que es van adjudicar les empreses Indra i Telefónica . La inversió va ser de 6.000.000 € per al desenvolupament de la plataforma , tenint en compte , que el software i el hardware va ser adquirit per Segitur.

  La despesa d’infraestructura i nous continguts pròpies del portal www.spain.info de l’any 2012 va ser de 3.000.000 € . En aquests 3M € no inclouen la publicitat online ni despeses de personal .

  spain memoria foto

   

  imtg-28

   

  Nota: si del any 2003 al 2012 les despeses d’infraestructura i continguts han estat similars, al portal spain.info s’hi haurà destinat més de 30.000.000€.

  El ministre d’Indústria , Energia i Turisme , José Manuel Soria , va presentar el 25 de juny 2013 la nova versió del portal oficial del turisme d’Espanya , www.spain.info , la novetat principal és que integra la comercialització del transport , l’allotjament i l’oferta complementària dels destins turístics . El ministre va destacar que el portal “no és competidor de ningú en el sector” , sinó que ” ofereix al sector privat un nou canal de vendes” .

  Malgrat aquestes declaracions , la posada en marxa del portal spain.info ha creat certa sorpresa en el sector tal com destaca preferente.com  perquè la reserva no la realitza el proveïdor final , l’hotel, sinó que en primera instància apareix un consolidador , com Hotelscombined ( UK ) , que després a més et porta a una OTA , tipus Expedia (EUA ) o Booking (Països Baixos / EUA) amb el que inevitablement el preu s’encareix i es resta competitivitat .  Hosteltur.com destaca que les agències de viatges també lamenten que l’administració pública els faci la competència

Leave a reply.